info@doctor-rahimi.com

دکتر ابوالفضل رحیمی / بیماری چشمی / از بیماری تیروئید چشمی چه می‌دانید؟
مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه

از بیماری تیروئید چشمی چه می‌دانید؟

مدت زمان مطالعه4 دقیقه

چشم از حساس ترین و مهمترین عضو برای افراد بشمار رفته و سلامت آن دارای اهمیت بسیار می‌باشد. حال گاهی چشم ها با مشکلاتی مواجه می‌شوند که باید حتما سریعا تحت مراقبت و درمان قرار بگیرند. تیروئید چشمی یکی از مشکلات نادری است که برخی افراد با آن رو به رو می‌شوند و از روش های جلوگیری از تشدید و درمان آن هیچ اطلاع دقیقی ندارند.

تیروئید چشم

تیروئید چشمی چیست؟

داخل حفره چشم، بافت های نرم و عضلاتی وجود دارد که در صورت ابتلا به بیماری تیروئید چشمی دچار تورم شده و همراه با کره چشم به سمت جلو آمده و در اصطلاح چشم ها به فرم بیرون زدگی دچار می‌شوند. در پس این بیماری، عوامل متعددی بروز می‌کند و نیازمند مراقبت های فراوان جهت حفاظت از چشم می‌باشد.

علت ابتلا به تیروئید چشمی

تمامی افرادی که به تیروئید مبتلا هستند می‌دانند که این غده نقش بسیار مهمی در کنترل سرعت واکنش مواد شیمیایی یا همان سرعت متابولیسم دارد. کم کاری یا پرکاری تیروئید، هر یک پیامد هایی به همراه دارند که در این مقاله به بررسی تیروئید چشمی خواهیم پرداخت. بیماری تیروئید چشمی در واقع نوعی بیماری خودایمنی بوده که همراه با بیماری پرکاری تیروئید به وجود می‌آید. زمانی که بدن به بیماری خودایمنی مبتلا می‌شود، ناخودآگاه پادتن هایی از جانب بدن در برابر بیماری دریافت می‌کند. حال این مورد اینگونه است که پادتن ها به بافت های اطراف چشم حمله می‌کنند و نقص شدیدی را ایجاد می‌کنند. علاوه بر اینکه ابتلا به این بیماری دارای دلایلی می‌باشد اما باید این نکته را ذکر کرد که گاهی افراد مستعد ابتلا به بیماری های خودایمنی هستند. یکی از عاملین اصلی ابتلا به بیماری تیروئید چشمی، باکتری ها یا عوامل میکروبی می‌باشند.

نشانه های تیروئید چشمی

در طول این بیماری، پادتن ها به بافت های اطراف چشم حمله کرده که نتیجه اصلی آن، بیرون زدگی چشم می‌باشد و این مورد علائمی دارد:

  • سردرد شدید
  • خشکی چشم
  • قرمزی چشم
  • کاهش بینایی
  • افزایش فشار چشم
  • بیرون زدگی چشم
  • بسته نشدن کامل پلک
  • سفت شدن عضلات چشم
  • درد شدید در ناحیه چشم
  • حالت برجستگی شدید در چشم

عوارض تیروئید چشمی

تیروئید چشمی از بیماری های نادر بشمار رفته که اکثر افراد مبتلا به پرکاری تیروئید به آن دچار می‌شوند. این بیماری اغلب در سنین میانسالی برای افراد به وجود می‌آِد که ممکن است با سایر بیمار ها برایشان همراه شود. اگر تیروئید چشمی به موقع مورد درمان قرار بگیرد، دیگر با عوارض دائمی همراه نمی‌شود و درواقع از بروز عوارض بلند مدت جلوگیری می‌شود. میزان و شدت عوارض در افراد سیگاری بسیار بیشتر از افراد نرمال می‌باشد.  در ادامه به برخی عوارض احتمالی اشاره خواهیم داشت:

  • کاهش دید
  • کوررنگی
  • آسیب به قرنیه چشم
  • تغییر ظاهری چشم
  • برجستگی چشم به سمت بیرون
  • دوبینی چشم یا به اصطلاح لوچی
  • وارد شدن آسیب به اعصاب چشم
تیروئید چشم

کاهش بینایی ناشی از تیروئید چشمی

بیرون زدگی چشم یکی از مشکلاتی است که عوارض جدی را به همراه دارد و احتمال کاهش بینایی شدیدی را ایجاد می‌کند.

عصب های نوری ممکن است در پس این بیماری و بیرون زدگی چشم ها دچار آسیب شده و تحت فشار شدید قرار بگیرد.

زخم شدن قرنیه چشم در اثر بسته نشدن چشم و بیرون زدگی، خشکی شدید چشم را به همراه دارد که هر یک به نوبه خود بسیار آزاردهنده هستند.

دوبینی یکی از عوارضی است که بینایی را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد و باید حتما بعد از درمان بیماری تیروئید چشمی برای رفع و بهبود کامل فشار از چشم، برای رفع وضعیت پلک باید درمان افتادگی پلک یا استرابیسم انجام دهند.

تشخیص تیروئید چشمی چگونه است؟

به طور کلی این بیماری اغلب با سابقه پزشکی و علائمی که نشان دهنده آن است، تشخیص داده می‌شود. تمامی افرادی که به تیروئید چشمی مبتلا هستند به راحتی تشخیص داده می‌شوند زیرا ظاهر نرمال چشم آن ها تغییر کرده و دچار برجستگی شدید می‌شود. برای تشخیص تیروئید چشمی، احتمالا از آزمایش خون نیز بهره ببرند.

درمان تیروئید چشمی

زمانی که پزشک احتمال این مورد را دهد، بررسی های بیشتر را جهت انتخاب راه درمان انجام می‌دهد. ناگفته نماند که همزمان با درمان چشم آسیب دیده ناشی از تیروئید چشمی، فرد باید برای درمان بیماری تیروئید خود نیز اقدامات لازم را انجام دهد. روش های درمانی مورد استفاده به میزان شدت عارضه بستگی دارد.

چگونه می‌توان از تشدید تیروئید چشمی جلوگیری کرد؟

داروهای تجویزی پزشک را به طور خودسرانه قطع نکنید.

افراد باید بیماری تیروئید خود را با آزمایشات لازم تحت کنترل بگیرند و از نوسانات آن جلوگیری کنند.

تمامی افرادی که به این بیماری دچار هستند باید حتما تمامی موارد دخانیاتی که مورد استفاده قرار می‌دهند را کنار بگذارند.

دکتر ابوالفضل رحیمی

دکتر ابوالفضل رحیمی

جراح و متخصص چشم
فوق تخصص (فلوشیپ) جراحی پلاستیک و ترمیمی چشم و صورت از انگلستان
برچسب ها:
مقالات مرتبط
گل مژه و درمان آن

گل مژه و درمان آن

به التهاب و عفونت غده های چربی لبه پلک، گل مژه گفته می شود که به شکل توده ای در لبه پلک ظاهر می شوند و بسیار...

خشکی چشم

خشکی چشم

بیماری خشکی چشم یک بیماری شایع است که زمانی رخ می‌دهد که اشک‌های شما قادر به روان‌سازی کافی برای چشم‌های شما...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *